Vivent Berlerode start met Zorg met Aandacht

< Terug naar Nieuws


We werken er iedere dag hard aan om zorg te bieden met aandacht. Er gaat al heel veel goed en dat willen we versterken! Dat doen we binnen onze woonzorgcentra met het project Zorg met Aandacht. Daarmee geven we samen invulling aan belevingsgerichte en persoonsgerichte zorg. Zo kunnen we onze zorg nog beter afstemmen op wat van waarde is voor de bewoner, met oog voor diens levensverhaal.

 
Kick-off  Vivent Berlerode
Op 18 oktober vond de kick-off plaats voor de teams in Vivent Berlerode. Met ervaringen en voorbeelden uit de praktijk zijn de medewerkers aan de slag gegaan met zorg met aandacht, wat ze daaronder verstaan en wat ze daar als team specifiek in willen en kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan beter contact met de mantelzorgers of andere activiteiten voor de bewoners. Daarbij gaan zij gebruik maken van een toolkit met informatie en werkvormen die helpen om de zorg aan de bewoners nog beter af te stemmen op hun behoeften. De toolkit is ontwikkeld op basis van de kennis en ervaring die binnen Vivent aanwezig is. De komende periode werken de teams verder uit hoe zij binnen hun woning zorg met aandacht nog beter willen invullen. 

Enkele reacties van medewerkers: "Ik ben trots op … dat we samen met onze vrijwilligers leuke dingen neerzetten."
"Wat nog beter kan…Contact met familie. Nog meer in de beleving van de bewoner mee gaan." 
 
En dit is wat mantelzorgers hebben aangegeven over de teams: "Ze zijn zéér geduldig met een fantastisch team en je telt als mens nog mee"
"In de piekuren zouden er meer medewerkers moeten zijn. Dat verdient het personeel, zij lopen de benen uit hun lijf. En de bewoners verdienen het ook. Meer persoonlijke aandacht is voor iedereen fijn."

Heeft u een vraag?

Stuur een e-mail of bel via