Carla's Column: "Hoe maakt Vivent van een nieuwe een blijvertje?"

< Terug naar Nieuws


Zorgprofessionals zijn erg gewild. En terecht, want ze doen heel goed werk. Vivent vindt het niet alleen belangrijk mensen in de zorg binnen te halen, maar ook om ze binnen te houden. Mensen met een opleiding in de zorg of het voornemen zich te laten scholen, hebben en houden we graag in huis. Dat betekent dat we de omstandigheden waaronder je je werk doet bij Vivent zo goed mogelijk proberen te laten uitpakken. Dit geldt natuurlijk ook voor collega's in ondersteunende functies.

Om te beginnen stimuleren we zoveel mogelijk dat je scholing volgt in je vakgebied of dit juist verbreedt. Het is positief om je als mens te kunnen blijven ontwikkelen en betrokken te blijven bij ontwikkelingen in je vak. Dus congressen, cursussen en aanvullende opleidingen juicht Vivent van harte toe. Niet voor niets zijn we een lerende organisatie. Dat is goed voor onze medewerkers, maar ook voor onze gezamenlijke expertise. Want onze expertise is onze kracht.

Ook op andere gebieden denkt Vivent mee met haar zorgprofessionals. Voor collega's die veel in de stad bij mensen thuis werken is een Vivent-scooter een optie. Werk je meer in de omliggende gemeenten dan kan een lease-auto van Vivent een uitkomst zijn. Herkenbaar en professioneel, zichtbaar aan het werk voor Vivent. Omdat we weten dat onze mensen goed werk leveren, is dat goede promotie.

Behalve tastbare zaken zijn ook de levensomstandigheden waarin je je bevindt van invloed op je werk en je welbevinden. Van onze zorgprofessionals bevindt zich een groot deel in de fase van de overgang. Dat brengt de nodige ongemakken met zich mee. Het zweet kan je uitbreken, je bent snel geïrriteerd, en er zitten nog een paar van die "hittepetitten" in je team wat de sfeer soms niet ten goede komt. Om daar aandacht aan te besteden en de situatie van onze collega's recht te doen, hebben we het programma Over! gestart, waarin uitgebreid op de overgang wordt ingegaan. En belangrijker nog, hoe kun je er in de dagelijkse praktijk zo goed mogelijk mee omgaan.

Aandacht en werkplezier zijn dus zeker geen loze kreten van Vivent, maar waardevolle kernwaarden waar we concreet invulling aan geven. Zeker ook om onze medewerkers aan boord te houden. Aan eigenaarschap en gastvrijheid kun je tijdens je werk steeds meer gestalte geven. Samen halen we het beste uit de dag. Die van de cliënt, maar ook die van jou! 

Heeft u een vraag?

Stuur een e-mail of bel via