Waarom zou je naar een overgangsconsulente gaan?

< Terug naar Nieuws


Deze week is de week van de overgang. Ook bij Vivent vinden we het belangrijk om hier aandacht aan te geven.
In deze week staan er twee activiteiten gepland, een speeddate met overgangsconsulente Desiree en twee wandelingen.

Waarom zou je naar een overgangsconsulente gaan?
"Ik zou het heel fijn vinden als alle vrouwen van Vivent vanaf hun 40e dit preventief zouden doen. Om even te weten wat er allemaal met je lichaam gebeurt", vertelt Desire. "Dit is natuurlijk een utopie :). Maar 1 op de 5 vrouwen fietst niet door de overgang en heeft echt klachten waardoor de kwaliteit van leven minder wordt!"

"Maar ook al heb je geen klachten er verandert echt iets in je lichaam. Je hart, bloedvaten, botten, spieren veranderen. Dus dat je hier even bij stil staat is niet verkeerd. We leven in een 'niet zeuren, maar poetsen cultuur' en zeggen vaak die pijntjes gaan wel over, we gebruiken over het algemeen weinig pijnstilling in Nederland vergeleken met andere landen. De pijntjes uitten is niet zeuren! Het benoemen kan een ingang geven om iets anders te doen of om tips van collega's te ontvangen. Niet alles is aan de overgang te wijten, maar negeren is zeker niet goed".

"Wist je dat er meer kans is op een blessure aan pezen en spieren? Zeker in de zorg is dit een aandachtspunt, want daar wil niemand last van krijgen. Niet op je werk, maar ook zeker niet thuis".

Mooie gesprekken
Door het met collega's te hebben over allerlei zaken kunnen je vragen beantwoordt worden, kun je tips krijgen en kunnen we meer rekening met elkaar houden. Gewoon mooie gesprekken met elkaar voeren. Niet alleen over de overgang, maar het is zo mooi om even aandacht voor elkaar te hebben tijdens een mooie wandeling. Vandaar dat onze arbo-coördinator en stresscoach heerlijke wandelingen organiseerden deze week.

Zo staan we samen even stil bij de week van de overgang!

 

Heeft u een vraag?

Stuur een e-mail of bel via