Over Vivent


Vivent Mariaoord

Vivent Mariaoord is gelegen aan de rand van Rosmalen in het mooie Hooge Heide, een natuurgebied van kleine landbouwpercelen, bos en heide. In het grote gerenoveerde gebouw, schuilt een wereld op zich. Het bergt vele vormen van zorg, welzijn en woonmogelijkheden, maar ook een restaurant en recreatieruimten. 

Vivent Mariaoord biedt verpleeghuiszorg op vier specialistische doelgroepen.

Jonge mensen met dementie
Afdeling Kattenbosch bestaat uit twee woningen en we bieden daar verpleeghuiszorg aan jonge mensen met dementie (JMD). Dat zijn mensen jonger dan 65 jaar met de diagnose dementie. Deze bewoners staan nog middenin de maatschappij, hebben een huis, wellicht een baan en nemen nog actief deel aan het verenigingsleven. Deze mensen bieden wij zorg en ondersteuning in de vorm van Kleinschalig Wonen en met de visie belevingsgerichte zorg. Iedere bewoner heeft een eigen, ruime slaapkamer die u zelf kunt en mag inrichten. We bieden een veilige woonomgeving. Elke bewoner heeft een contactpersoon die verantwoordelijk is voor de continuïteit van zorg. Bewoners kunnen gebruikmaken van een individueel en/of een groepsprogramma. We vinden het belangrijk dat ook de familie zich welkom voelt. Familieparticipatie staat bij ons dan ook hoog in ons vaandel.

Complexe neurologische aandoeningen
Binnen Vivent Mariaoord zijn er twee afdelingen die langdurige zorg en een goede woonomgeving bieden aan mensen met een complexe neurologische aandoening. Dat zijn afdelingen Wamberg en Krommenhoek. Onze professionals op deze afdeling zijn gespecialiseerd in behandeling en zorg na een beroerte (CVA), de ziekte van Parkinson, multiple sclerose (MS), reuma, chronische ziektes en ernstige ongevallen. Op beide afdelingen wonen 30 bewoners.  De afdelingen zijn opgezet in drie units. Iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer en deelt een sanitaire ruimte met de bewoner van de aangrenzende kamer. De tien bewoners samen hebben een gezamenlijke huiskamer. 

Zorg voor mensen met niet aangeboren hersenletsel
Voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) bieden we op Vivent Mariaoord het zelfstandig wonen of logeren aan op 't Ven. En voor de mensen die toe zijn aan verpleeghuiszorg bieden we dit aan op afdeling Sprokkelbosch. Samen met u willen we kijken wat er nog wel kan. Onze zorgprofessionals op het gebied van NAH bekijken alle mogelijkheden van wonen, zorg en welzijn met u, zodat u zich op de juiste manier kunt oriënteren. Vivent vindt het belangrijk om uw familie of gezin hierin te betrekken, want ook voor hen is het een complete verandering. Café Brein biedt de mogelijkheid lotgenoten met NAH te ontmoeten en er met elkaar en deskundigen over in gesprek te gaan. 

Geriatrische revalidatie in Vivent Mariaoord
Heeft u een operatie ondergaan of bent u getroffen door een beroerte (CVA) of ziekte en kunt u vanuit het ziekenhuis nog niet naar huis? Dan kunt u voor een revalidatie terecht bij Vivent Mariaoord. Op de afdeling Heeseind bieden we geriatrische revalidatie aan. We werken samen met u aan een spoedig herstel, zodat u weer zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren en naar huis of naar een andere passende woonomgeving kunt gaan.

 
 

 

Werken bij Vivent

Leefplezier voor de cliënt en werkplezier voor onze medewerker.

Leefplezier voor de cliënt en werkplezier voor onze medewerker. Vivent wil samen met haar medewerkers, vrijwilligers, partners en met de cliënt werkplezier creëren. Dat betekent eigenaarschap tonen, kansen benutten, kwaliteiten inzetten en jezelf ontwikkelen, niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander. Bijdragen aan leefplezier van een ander geeft je energie en daardoor voel jij je uitstekend. Met aandacht en positieve energie zetten wij ons dagelijks in voor een optimaal resultaat voor de cliënt, de organisatie en onszelf!
Gastvrijheid is voor Vivent heel belangrijk. Waarom? Net even wat meer doen dan er van je wordt verwacht. Mensen het gevoel geven dat ze altijd welkom zijn. Een wow-ervaring noemen we dat. Dat is iets wat we met elkaar willen uitstralen.

Lees meer

 

 

De kernwaarden vormen het DNA van onze organisatie. Kort gezegd komt het erop neer dat Vivent en haar medewerkers zich altijd onderscheiden van andere organisaties omdat zij denken, beslissen en werken vanuit de kernwaarden van Vivent. De kernwaarden komen vanuit de visie van de gehele organisatie en zijn dus in gezamenlijkheid bepaald. Zo voelen we ons allemaal onderdeel van Vivent.