Over Vivent


Thuiszorg

De thuiszorg van Vivent bestaat uit 29 teams die in de regio ’s-Hertogenbosch zorg en verpleging bij mensen thuis levert. Wij staan dicht bij de mensen en hebben kwaliteit en deskundigheid hoog in ons vaandel. Onze thuiszorgteams coördineren alle verschillende zorg en diensten die Vivent de cliënt biedt. Onze professional zorgt dat de cliënt de juiste zorg krijgt en stemt waar nodig de zaken, die voor u belangrijk zijn, af met andere zorgverleners, woningcorporaties of welzijnsorganisaties binnen uw wijk. Voor een filmpje over de thuiszorg klik hier

Vivent thuiszorg bestaat uit:

Verzorgenden en verpleegkundigen

De medewerkers verzorgende 3-IG zoeken samen met cliënten naar de beste oplossingen om ze zo lang mogelijk (zorg)onafhankelijk thuis te laten wonen. Als verzorgende help je de cliënten bij het wassen, aan- en uitkleden, met het eten en drinken, steunkousen, zwachtelen, incontinentiemateriaal, korset, prothese of het verzorgen van medicatie.

De medewerkers met verpleegkunde niveau 4 hebben een coördinerende functie rondom de zorg van de cliënt. Zij zorgen ervoor dat er aan een netwerk wordt gebouwd in de wijk en onderhouden contacten met gemeenten, huisartsen en andere organisaties. Daarnaast helpen zij de cliënten ook bij wassen, aan- en uitkleden, het eten en drinken, steunkousen, zwachtelen, incontinentiemateriaal, korset, prothese en/of het verzorgen van medicatie.

De wijkverpleegkundige indiceert en coördineert de zorg vanuit verpleegkundig perspectief in samenwerking met collega’s en andere disciplines. Het gaat vooral om een manier van zorg verlenen waarbij de focus ligt op het versterken van de zelfredzaamheid van de cliënt, ontzorgen, kwaliteit van leven en gepast zorggebruik!

Gespecialiseerd verpleegkundigen

Gespecialiseerde verpleegkundigen adviseren en begeleiden cliënten die een chronische of levensbedreigende ziekte hebben. Het team bestaat uit medewerkers die zich hebben gespecialiseerd in een bepaalde ziekte of aandoening zoals:
- Neurologie en Niet Aangeboren Hersenletsel
- Chronische longziekten
- Wond- en stomazorg en Decubitus
- Oncologie en Palliatieve Zorg.

Gespecialiseerd thuisbegeleiders

Het GTB is er voor mensen die de regie op het dagelijks leven kwijt zijn. De thuisbegeleider pakt samen met de cliënt de problemen aan en maken situaties leefbaar. Vaak kan dat met tijdelijke trajecten. Soms is langdurige ondersteuning nodig.

Verpleeg Technisch Thuiszorg team

De speciaal opgeleide verpleegkundigen van het Verpleegkundig Thuiszorg Technologie team van Vivent bieden 24 uur per dag speciale zorg die je normaal misschien alleen in het ziekenhuis zou verwachten, zoals catheters, bloedtransfusies, palliatieve sedatie en pijnstilling. Het VTT team verpleegt baby’s, kinderen en volwassenen.

 

 
 

Volg ons op

Over Vivent


Het beste uit je dag halen

Vivent staat bekend als dé zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Met onze expertise bieden we bij u thuis en vanuit onze woonzorgcentra de beste zorg. Elke dag opnieuw zijn we geïnteresseerd in hoe het met u gaat, wat u wilt en wat er mogelijk is. Overleg tussen onze professionals en u is de basis voor goede zorg. U beslist zelf hoe u uw zorg wilt invullen. Wij hebben de mensen, de kennis, de ervaring en de technologie in huis om u te helpen het beste uit uw dag te halen. Samen met u beleven we mooie momenten. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 mensen en ruim 700 vrijwilligers.